nagy erika dalma

"A Jóga a túlélő eszközünk a mai modern világban"

10 év oktatás és több száz megtartott tanfolyam tapasztalatával 

71822254_2384749198403861_54999078467681
54731083_10156002558386161_5457504772821
72311640_10156461827706161_2173292651942
72311640_10156461827706161_2173292651942
Adho Mukha brick foot
IMG_20200308_083357
  • Facebook
  • YouTube
layout_hu_banner_start_big-1920_4_defaul
 

BEMUTATKOZÁS

 

Az elmúlt években, 2009 óta minden évben pár hónapot Indiában töltök, a jóga intenzív gyakorlásával Rishikeshben és Mysorban a jóga fellegváraiban. Ez idő alatt számos jóga és spirituális mestertől tanultam, melyek közül kiemelkedett Rudra Dev Brahmacharya védikus pap és Iyengar  jóga oktató, az Iyengar család közeli barátja.

2010 óta több jóga centrumban és szállodában oktattam belföldön és külföldön egyaránt, valamint három évig üzemeltettem a saját jóga centrumomat.

Folyamatosan tartok oktatóképzéseket és tanfolyamokat Női jóga 

és Gerinjóga és 3 D testanalízis témában. 

 

Tanításom hatékonysága és egyedisége abban rejlik, hogy a jóga tudományát a legjobb mesterektől, az ősi indiai kulturális környezetében sajátítottam el folyamatosan,  és ezzel a szemlélettel adom tovább, figyelembe véve a mai modern ember igényeit és életkörülményeit.

Képesítéseim:

2018 Rishikesh - 1 hónap - Iyengar jóga kurzus

2017 Mysore, Rishikesh - 5 hónap - Ashtanga jóga
2016 Rishikesh, India – 2 hónap - Iyengar jóga és ájurvéda kurzus
2014 Rishikesh, India – 4 hónap - Iyengar jóga és ájurvéda kurzus
2013 Rishikesh, India – 2 hónap- Iyengar jóga és ájurvéda kurzus

2012 – 2013 IWI, Budapest - Sportedzdő
2012 Padma jógastúdió, Budapest – Kismama oktatóképzés                                                                  
2012 Ashram jógastúdió, Budapest – Gyerekjóga oktatóképzés
2012 Rishikesh, India – 1 hónap – Iyengar jóga kurzus

2011 Mandala jógastúdió, Budapest – Gerincjóga oktatóképzés   

2011 Mandala jógastúdió, Budapest – Női jóga oktatóképzés
2011 Rishikesh, India – 2 hónap – Iyengar jóga kurzus

2010 – 2013 Tan Kapuja Buddhista Főiskola - BA Összehasonlító vallástörténet és filozófia

2010  Yoga India Mysore (India) -  Yoga Alliance RYT 200
           Pranava Yogadhama Trust Mysore (India) – YA RYT 200
           ÚjEnergia studió, Budapest – Vinyasa Flow oktatóképzés

2009 Rishikesh, India – 3 hónap – Iyengar jóga kurzus  

2008 ESADE, Barcelona – MSc Nemzetközi Marketing

2001 – 2006 AVF Vállalkozási Főiskola – BSc Pénzügy

My beloved teachers!
Rudra Brahmacharya Gurudev
Swmi Dharmananda
Jayakumar Swamishree
Bharath Shetty
Juhász Sarolta
30
Raju
Ajay
Prakash
Csiki Mariann
Gálik Éva

ÓRÁK - CÉGES JÓGA

Ashtanga jóga Budapesten
 
 

JÓGA ÓRA TÍPUSOK 

 
 
Magán jógaórák Budapesten

Hatha yoga 

(Iyengar style)

Egy a hatha (erő és hajlékonyság) jóga alapjaira épített rendkívül precíz rendszer, ahol a gyakorlás során a testben végbemenő folyamatok által ismerjük meg önmagunkat és a világot magunk körül objektívabban. Mivel evolúció csak a folyamatos tisztulás által jöhet létre, a módszer a test tisztítását használja fel, az elme, a test és a lélek hármas egységének megteremtéséhez.

Pranayama Budapesten

Vinyasa Flow 

 A légzés ütemére könnyedséggel áramlunk egyik aszanából a másikba, miközben a külvilág tovatűnik, kavargó gondolataink megszűnnek és közelebb kerülünk önmagunkhoz, az egységhez. 

A folyamatos nyújtó és összehúzó mozgás eredményeként oldódnak a feszültségek, az életerő újult erővel indul meg ereinkben. Testünk oxigén és vérellátása fokozódik, mely következtében a betegségekért felelős méreganyagok távoznak a testünkből és lelkünkből. 

A gyakorlás elűzi a lustaságot, a rosszkedvet és a depressziót, feltölt életenergiával, tetterővel  és jókedvvel.

Yin jóga Budapesten

Alkalmazott jóga

NŐI JÓGA  / CORE JÓGA / SPINE CONTROL / YIN JÓGA / SENIOR JÓGA / KISMAMA JÓGA / GYEREK JÓGA / CSÍPŐ NYÍTÁS / STRESSZOLDÓ JÓGA / IZÜLETI EGÉSZSÉG / DINAMIKUS JÓGA 

Ezeken az órákon egy adott területre vagy specifikus célra koncentrálunk, így a jóga eszköztárából csak azokat a gyakorlatokat használjuk melyek e konkrét cél megvalósítását segítik. 

GALLÉRIA

Ashtanga jóga Budapest
Ashtanga jóga Budapest
Tradicionális jóga Budapest
Dhanurasana - Bow pose
Ashtanga jóga Budapest
Indiai jóga út
1PB020459
Ashtanga jóga Budapest
Ashtanga jóga Budapest
Iyengar jóga Budapest
Ashtanga jóga Budapest
Tradicionális jóga Budapest
Ashtanga jóga Budapest
Astavakrasana II
Brahmacharya asana
Bhakasana
Astavakrasana
Supta Padangusthasana
Visvamitra asana
Natarajasana - Dancing Shiva
Sarvangasana - Shoulder stand

JÓGA TERÁPIA 

1) Általános jóga anatómia 

Letölthető jógakönyvek 

Kérd el a kódot

2) Női jógagyakorlás 

 
 
 
 
 

Napi szinten sportolok, és azt gondoltam a jóga nem jelenthet számomra kihívást. De tévedtem. Az alkalmak után sajogtak az izmain és olyan izmokat éreztem meg a testben, amelyeket előtte soha. Meleg szívvel ajánlom Erika óráit, mert nemcsak relaxálnak, de rendbe is teszik a fizikai test kisebb torzulásait, visszaállítva annak harmónikus egyensúlyi állapotát!

Török Andrea, Budapest 

Erika óráiban azt szeretem a legjobban, hogy minden óra egy meglepetés, minden órára hoz valami újdonságot. Az órákon mindig találkozom kihívással, általában elég intenzívek a gyakorlatok. Egy nagyon jó kis csapatot kovácsolt össze maga köré, akikkel öröm együtt jógázni és az órák után beszélgetni. Az ő személyisége és kedvessége is egy nagy ajándék, örülök, hogy ismerhetem és gyakorolhatok nála. Gál Vivien

Összhang volt a tanfolyami leírás és megszerzett tudás között. Részletes az anyag és jól van szemléltetve. Megtanultam jobban magamra hangolódni és odafigyelni testem finomabb jelzéseire is. Természetesen ajánlom a tanfolyamot ismerőseimnek, csak jót tett nekem!!!

Molnárné M. Judit

"Erika gerincterápiás jóga workshopján nemcsak gyakorlóként, de oktatóként is rengeteg hasznos információhoz jutottam, melyek hozzásegítenek ahhoz, hogy személyre szabottabb és pontosabb instrukciókkal tudjam támogatni a különféle igényekkel hozzám érkező gyakorlók gerincfókuszú ászanázását. A workshop végére egyéni igények mentén kialakított gyakorlatsorok összeállításával került szintézisbe mindaz a sokrétű elméleti és gyakorlati ismeretanyag, amit az előző két nap során körbejártunk. Jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki pontosítaná, elmélyítené, tovább csiszolná tudását ezen a téren."

Ráday Vera

Nagyon elégedett vagyok. Anatómiai elméleti ismereteim értelmet nyertek és persze bővültek. Élveztem minden percét a tanfolyamnak! Sokkal többet kaptam, mint amire számítottam. Sokkal tudatosabban használom és jobban megismertem a testem. A jövőben más, hasonló témájú tanfolyamon is részt kívánok venni, illetve ha csak tehetem, a stúdióba egy-egy órára is bekukkantok majd! Erika és Kati! Nektek köszönhetően a jóga visszavonhatatlanul belépett az életembe!

Rapcsák Marianna

Teljes mértékben elégedett vagyok a kapott ismeretekkel. Ami talán a legfontosabb, hogy a különböző testrészek, szervek közötti összefüggések, reakcióláncok (mind fizikai, mind lelki síkon) megértése nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy hétköznapjaimat egyre nagyobb mértékben a testtudatosság jegyében éljem, tapasztalva a helyesen végzett gyakorlatok jótékony (nem ritkán azonnali) hatását, testre, szellemre egyaránt. A tanfolyam után szükséges begyakorolni gyakorló órákon a megszerzett tudást.

Köllő Melinda

Nagyon elégedett vagyok, maximálisan alapos ésrészletes volt a tanfolyam. A legfontosabb, hogy megkedveltem ezt az ősi mozgásformát, egy teljesen új és mély oldalát ismertem meg. A sok elhangzott háttérinformációnak hála pedig úgy érzem, mintha beépültek volna a tudatalattimba ezek a gondolatok és szépen lassan fejlődnek tovább, hatnak rám az órákon túl is.

Hajnal Zsóka

Komplex képet kaptam a testemről, a jógáról és annak összefüggésében az egészséges egyensúly helyreállításáról. Megértettem hogy egyedül is lehet / kell gyakorolni! És álljak neki otthon és csináljam! Erika szuper gyakorlási tervet írt! Nagyon köszönöm Neki. kicsit több, mint ami számomra ennyi idő alatt biztonsággal begyakorolható / megtanulható...

Boros Katalin

A workshop még alaposabb volt, mint amire a leírás alapján számítottam. - Erika nagyon figyelmes, a személyre szabott terv is jól használható, többet kaptam mint vártam. Jártam már hatha jógára is, de az inkább elvette a kedvem, az Erika által tartott órák viszont kitartásra ösztönöznek😊 Érzem a javulást is😊 Nagyon tetszett az arány is: kicsi elmélet az elején és sok gyakorlás. Szuper gondolatokat kaptunk a meditáláskor. Nagyon tetszett Erika segítőkészsége és, hogy személyre szabott tervet készített. köszönöm!!

Kiss Krisztina

 

VÉLEMÉNYEK

 
 

EMAIL: elevenyoga@gmail.com            TEL: 06 70  6745320 

ELÉRHETŐSÉG

Eleven Yoga Budapest 
1138 Budapest Váci út 170/A  3em. 51.