top of page

Chi Kung, meditáció (Nov. 6-án családállítás is) Bara Ágnes volt buddhista szerzetesnővel 
okt. 29 és Nov.6

Október 29-én és November 6-án chi kungozunk, meditálunk és 6-án + családállítunk az ElevenYoga studióban (Budapest, Róbert Károly krt 36).

Csak Chi Kung  Hozzájárulás: 5.000 ft.

Tejes program 15.000 Ft 

Kérlek előre jelezd érkezésed emailben vagy telefonon. 

Szeretettel várlak!

agnesbara78@gmail.com

06 70 425 1599

b_ria--chong-jin-_03.jpg

Őszi Chi kung és meditációs workshop 

 

Többezer éves múltra tekint vissza a kinai eredetű chi kung - amit jómagam 15 éve gyakorlok és tanítok. A buddhista szerzetesi évek alatt (Thaiföld, Taiwan, Korea) különösen volt időm kitapasztalni a test és tudat működését, a gyakorlatok hatékonyságát.

Október 29.-én szombaton 10.00 - 17.00 óra között szeretném megosztani veletek azt a chi kung sorozatot, amit önállóan is tudtok gyakorolni - vagy akár bekapcsolódni a későbbi csoportos vagy online gyakorlásokra.
A alap meditációs technikák mellett a Szerető kedvesség - Együttérzés meditációját is megosztom veletek, ez különösen fontos napjainkban -önmagunkért és minden érző lény  jólétéért.

Beszélünk az erények útjáról (Dharani) - ami feltétlenül szükséges a fizikai és szellemi gyakorláshoz, a karma feldolgozásához.

A chi kung többféle irányzata közül számomra az a kedves gyakorlatsorozat, ami a "családorvosom", ami ad egy megfelelő energiaszintet fizikai és mentális szinten, amiben az állandóan megújlni képes természethez tudok kapcsolódni, észrevétlenül alakítja a testet, egyszerűen végezhető, életkortól függetlenül. Sok érvet lehetne felsorolni, de tudjuk: egyedül az számít, hogy valamit kitartóan, őszintén gyakoroljunk, kérdéseink legyenek és merjünk változni, ha szükséges. 

Most ősszel különösen fontos, hogy megtanuljuk kezelni, feldolgozni a veszteségeket, tudjuk elengedni az “elszáradt, élettelen” történeteket, mentálisan is felkészüljünk az előttünk álló tél kihívásaira. 

Fontosnak érzem, hogy a napi stresszt, kifáradást tudjuk kezelni, meghaladni és ugyanakkor legyen eszköztárunk a feltöltődéshez, önmagunk megvédésére is.
A ma emberének erre különösen szüksége van: figyelni önmagára és közvetlen környezetére, kifejleszteni a megkülönböztető bölcsességet. 

A szerveinkkel és azokhoz kapcsolódó érzelmi állapotokkal dolgozunk chi kung gyakorlatokkal és meditációval, közben megtanuljuk a helyes légzéstechnikát. 

Ismertetésképpen:

Nyárutó - gyomor, lép - önértékelés, biztonság / szorongás, feszültség

Ősz - tüdő, vastagbél - önbizalom, bátorság / szomorúság

Tél - vese, húgyholyag - belső nyugalom/félelem

Tavasz - máj, epehólyag - barátságosság /harag, düh

Nyár - szív, vékonybél - szeretet, hála / türelmetlenség, gyűlölet

És végig a FA szimbólummal dolgozunk, mint a kiteljesedett ember jelképe. A Fa, ami tavasszal virágba borul, nyáron kiterebélyesedik, nyárutón termést ad, ősszel elhullatja a száraz faleveleket és télen vissza tud húzódni félelmek nélkül a halottnak tűnő csend időszakába. És minden tavasszal megújult erővel képes egy új életszakaszba lépni. 

 

Jómagam 2007 óta gyakorlok, tartok chi kung foglalkozásokat, közben buddhista szerzetesként 8 évet gyakoroltam vipassana és zen meditációt Ázsiában és Magyarországon. Hellinger féle családállítással is foglalkozom, egyéni segítő beszélgetéseket tartok, védikus filozófiát tanulok valamint jelenleg államvizsgára készülök a mentálhigiéné szakon.
És szándékosan nem ígérek semmit, hiszen az út megtapasztalása a fontos. Mindenkire másként hatnak a gyakorlatok - élethelyzettől, hozzáállástól függően.

 

Kényelmes öltözet szükséges (hosszú nadrág és felső), ivóvizet és vegetárinus ennivalót hozz magaddal.
 

Hozzájárulási díj: 15.000 ft. 

Elérhetőség: agnesbara78@gmail.com, 0670 425 1599. 

 

A workshopot követően egy hét múlva, november 6.-án, vasárnap tartok délelőtti chi kung és meditációs foglalkozást, majd délután családállítást.

 

Szeretettel várlak a foglalkozásra. 

Bara Ágnes

A chi kunggal, délelőtti mantrával eleve megnyitunk egy csendes, védett teret - ez az egész napra védelmet ad. Ugyanezt a csendet tartjuk a családállítás alatt, ahol csak a testmozgás, gesztusok, a tapasztalt átérzések segítenek feloldani a rég cipelt terheket, nehézségeket. És átéljük az, amit szeretnénk:).


A csendes térben tisztábban megnyilvánul az, ami eddig rejtve volt. A megszokott csapat, a tematikus chi kung gyakorlatok  (adott évszakhoz tartozó érzelmi állapotok) mind hozzásegítenek, hogy biztonságban érezd magad és fókuszáltan tudj foglalkozni a benned levő feszültségekkel, nehézségekkel, hogy tisztán megéld érzéseidet, hogy tudj kapcsolódni önmagadhoz. 


Érdemes minden alkalommal részt venni a családállításon, mert mindamellett, hogy segítünk egymásnak - saját élethelyzeteinkre is más szemmel tudunk ránézni, bennünk is átalakulás történik, ha más állításaiban veszünk részt. 


Igyekszem legtöbbet segíteni az elmúlt évek Dharma tapasztalatával, hogy megtaláljuk a problémák gyökerét, hogy a nehézségekből az életbölcsességet, az együttérzést, a nyugalmat vigyük magunkkal a hétköznapokba. 

Így összességében egy éves cikluson megyünk át -  a(z emberi) természet, az évszakok tanításaira hangolódva.  

Szeretettel várlak a foglalkozásokon. 

Anchor 1
bottom of page