Chi Kung és Családállítás Bara Ágnes buddhista szerzetesnővel 
okt. 30, nov. 20, dec. 11 (10.00 - 18.00) 

Az egymásra épülő gyakorlatok idén az alábbi időpontokban lesznek:


Október 30, szombat (10- 18 óra) - de. chi kung-fém elem, tüdő vastagbél, du. családállítás

November 20, szombat (10 -18 óra) -  de. chi kung-fém elem, tüdő vastagbél,  du. családállítás
 

December 19, vasárnap (10 - 18 óra) - de. chi kung-víz elem, vese - húgyhólyag, du. családállítás

10.00 től Chi kunggal a test és légzés összehangolásával kezdjük a foglalkozást. 

Az 12 óra után egy rövid ebédszünet lesz (kérünk vegtáriánus ételt hozz magaddal), majd családállítással folytatjuk a napot (4-5 állítással), majd végén chi kung relaxáló gyakorlatokkal zárunk legkésőbb 18 óráig.

A délutáni családállításra külön is lehet csatlakozni  -

 

Érdemes legalább másfél - két hónaponként állítani - vinni egy élethelyzet folyamatát (egy állítás önmagában nem elég) .

Egész napos program 15.000 Ft 

b_ria--chong-jin-_03.jpg

2009 óta az életem a chi kung, a buddhista meditáció (samatha, vipassana és zen) és mantrák megtapasztalásáról szólt. Aztán kiegészült a családállítással.

 

Nyolc évet éltem buddhista templomokban. Áldás, hogy mindenhol a hegyekben:) - Pilisben, Thaiföldön, Dél Koreában és Taiwanon.

 

Sok mindent tapasztaltam - élet és halál között, a közös gyakorlásaink alatt ezt igyekszem megosztani. Vallom, hogy a testet kell elsőre felkészíteni a szellemi munkához - ezért gyakoroljuk mindig elsőre a chi kungot.

 

Ezzel megismerjük a test - érzelmek - gondolatok működését és a légzéstechnika alapjait. A közös mantrázás kitisztítja a tudatot, összekapcsol bennünket:).

 

Aztán ülünk. Ezt szeretné mindenki elsőre - szerintem ez az utolsó.

 

És ha nehéz a karmát feldolgozni, családállítással igyekszem segíteni. Miskolcon és Budapesten tartok gyakorlásokat - azoknak, akik kis csoportban, megszokott társasággal, következetesen, ráérősen szeretnek gyakorolni.

 

Félretesszük a sietséget, a sok gondolkodást és elemzést. Tapasztalaton van a hangsúly. Csak természetesen:)

Szeretettel várlak a találkozásainkra.

A chi kunggal, délelőtti mantrával eleve megnyitunk egy csendes, védett teret - ez az egész napra védelmet ad. Ugyanezt a csendet tartjuk a családállítás alatt, ahol csak a testmozgás, gesztusok, a tapasztalt átérzések segítenek feloldani a rég cipelt terheket, nehézségeket. És átéljük az, amit szeretnénk:).


A csendes térben tisztábban megnyilvánul az, ami eddig rejtve volt. A megszokott csapat, a tematikus chi kung gyakorlatok  (adott évszakhoz tartozó érzelmi állapotok) mind hozzásegítenek, hogy biztonságban érezd magad és fókuszáltan tudj foglalkozni a benned levő feszültségekkel, nehézségekkel, hogy tisztán megéld érzéseidet, hogy tudj kapcsolódni önmagadhoz. 


Érdemes minden alkalommal részt venni a családállításon, mert mindamellett, hogy segítünk egymásnak - saját élethelyzeteinkre is más szemmel tudunk ránézni, bennünk is átalakulás történik, ha más állításaiban veszünk részt. 


Igyekszem legtöbbet segíteni az elmúlt évek Dharma tapasztalatával, hogy megtaláljuk a problémák gyökerét, hogy a nehézségekből az életbölcsességet, az együttérzést, a nyugalmat vigyük magunkkal a hétköznapokba. 

Az egész napos foglalkozáson való részvétel min. javasolt ára 15.000 ft. 

Így összességében egy éves cikluson megyünk át -  a(z emberi) természet, az évszakok tanításaira hangolódva.  

Szeretettel várlak a foglalkozásokon.