Mentőöv Gerincterápiás jógatanfolyam

A 7 alkalmas tanfolyam több évnyi indiai jógaterápiás kutatás eredménye! Itthon kevésbé ismert elvek és összefüggések, melyekkel mindenféle külső kellék és segítség nélkül gyógyíthatód a tested vagy előzheted meg az ülő és stresszes életmód által kialakulóban lévő bajokat. 

 

Időpontok ( 7 alkalmas tanfolyam 90 perc - 20 p elmélet, 70 p gyakorlás ) 

 

Szeptember 18-tól / Keddenként / 17.30 - 19.00 és

Szeptember 21-től / péntekenként / 18.30 - 20.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A fájdalmak, becsípődének, ízületi bántalmak, izommerevségből adódó fejfájás, váll és nyak bántalmak, kopások, sérvek mind elkerülhetők egy kis odafigyeléssel és néhány jól megválasztott jóga gyakorlat rendszeres végzésével. A problémák nagy része a testben lévő aszimmetriák általi rossz teherelosztás miatt alakul ki. Ennek okai lehetnek a tartáshibák, helytelen terhelés, nem megfelelő erősségű tartó és mélyizmok, az - izmok aszimmetriai, egyoldalú mozgás, helytelen ülő, álló szokások stb. 

A foglalkozásokon a problémát nemcsak a fájdalom felmerülésének helyén, hanem a test többi részeivel összefüggésében kezeljük (csípő, térd, vádli, bordák, lábfej stb.) visszaállítva a test természetes egyensúlyi állapotát és energia áramlását. Külön figyelmet fordítunk a jelenlévők problémáira és közösen próbáljuk megérteni miért alakultak ki, valamint hogyan előzhetőek meg.

KIKNEK AJÁNLJUK?

- Ülő munkát végzőknek és mozgásszegény életmódot élőknek
- Nyak, hát, váll és gerincproblémák esetén
- Izommerevség, becsípődések, ízületi problémák és kopások esetén
- Stresszes életvitelt folytatóknak
- Rossz tartással rendelkezőknek
- Prevencióként vagy rehabilitációként
- Tinédzsereknek vagy idősebb korosztálynak egyaránt
- Tanároknak és szakembereknek 

A TANFOLYAM FŐBB TÉMÁI

- Ülő, álló, járó rossz berögzülések, tartáshibák tudatosítása és javítása
- Tartó és mélyizmok erősítése
- Gerinc tehermentesítési technikák, gerincvédelem
- A 3 fő és 6 ízületi bandha (energiazár) a gerinc stabilitására és ízületek védelmére 
- Váll, nyak, hát problémái, izmok nyújtása és erősítése
- Belső szervek épsége és a gerinc valamint a helyes tartás kapcsolata (székrekedés, gyomor problémák,vese stb.)
- Csípő anatómiája, kapcsolata többi testrésszel

Szimbolikusan testünk elülső része a már kinyilvánítottat, hátsó része a bennünk lévő potenciált jelképezi. Amennyiben nem törekszünk az itt felmerülő problémák kezelésére, vagy megelőzésükre, könnyen gátolhatjuk vagy elvághatjuk magunkat jövőbeli lehetőségeinktől.

A tanfolyam több éves kutatás, számtalan tanfolyam és több mint két év Indiában jogaterápiával eltöltött év tapasztalatainak eredménye. Olyan ősi és egyetemes, de mégis egyszerű technikákra épül, melyek segítenek visszaállítani a test intelligenciáját, helyes szimmetriait es beindítják természetes gyógyító energiákat.

A tanfolyamon olyan anatómiai ismeretekhez fogsz jutni, melyekkel megérted hogyan előzhetőek meg testünk hátsó részén felmerülő problémák, vagy hogyan kezelhetők sikeresen azok. A gyakorlatokat hatékonyan, precízen, anatómiailag helyesen tudod majd végezni, energiazárakkal és légzéssel összekötve. A tanfolyam végére testreszabott gyakorlatsort fogsz elsajátítani, melyet otthon is könnyen elvégezhetsz. 


A tanfolyam ára: 14 800 Ft

VÉLEMÉNYEK A TANFOLYAMRÓL:

A workshop még alaposabb volt, mint amire a leírás alapján számítottam. - Erika nagyon figyelmes, a személyre szabott terv is jól használható, többet kaptam mint vártam. Jártam már hatha jógára is, de az inkább elvette a kedvem, az Erika által tartott órák viszont kitartásra ösztönöznek😊 Érzem a javulást is😊 Nagyon tetszett az arány is: kicsi elmélet az elején és sok gyakorlás. Szuper gondolatokat kaptunk a meditáláskor. Nagyon tetszett Erika segítőkészsége és, hogy személyre szabott tervet készített. köszönöm!!

Kiss Krisztina

 

Komplex képet kaptam a testemről, a jógáról és annak összefüggésében az egészséges egyensúly helyreállításáról. Megértettem hogy egyedül is lehet / kell gyakorolni! És álljak neki otthon és csináljam! Erika szuper gyakorlási tervet írt! Nagyon köszönöm Neki. kicsit több, mint ami számomra ennyi idő alatt biztonsággal begyakorolható / megtanulható...

Boros Katalin

 

 Nagyon elégedett vagyok, maximálisan alapos ésrészletes volt a tanfolyam. A legfontosabb, hogy megkedveltem ezt az ősi mozgásformát, egy teljesen új és mély oldalát ismertem meg. A sok elhangzott háttérinformációnak hála pedig úgy érzem, mintha beépültek volna a tudatalattimba ezek a gondolatok és szépen lassan fejlődnek tovább, hatnak rám az órákon túl is.

Hajnal Zsóka

Teljes mértékben elégedett vagyok a kapott ismeretekkel. Ami talán a legfontosabb, hogy a különböző testrészek, szervek közötti összefüggések, reakcióláncok (mind fizikai, mind lelki síkon) megértése nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy hétköznapjaimat egyre nagyobb mértékben a testtudatosság jegyében éljem, tapasztalva a helyesen végzett gyakorlatok jótékony (nem ritkán azonnali) hatását, testre, szellemre egyaránt. A tanfolyam után szükséges begyakorolni gyakorló órákon a megszerzett tudást.

Köllő Melinda

 

Nagyon elégedett vagyok. Anatómiai elméleti ismereteim értelmet nyertek és persze bővültek. Élveztem minden percét a tanfolyamnak! Sokkal többet kaptam, mint amire számítottam. Sokkal tudatosabban használom és jobban megismertem a testem. A jövőben más, hasonló témájú tanfolyamon is részt kívánok venni, illetve ha csak tehetem, a stúdióba egy-egy órára is bekukkantok majd! Erika és Kati! Nektek köszönhetően a jóga visszavonhatatlanul belépett az életembe!

Rapcsák Marianna

 

Összhang volt a tanfolyami leírás és megszerzett tudás között. Részletes az anyag és jól van szemléltetve. Megtanultam jobban magamra hangolódni és odafigyelni testem finomabb jelzéseire is. Természetesen ajánlom a tanfolyamot ismerőseimnek, csak jót tett nekem!!!

Molnárné M. Judit

 

Jelentkezés 

EMAIL: elevenyoga@gmail.com            TEL: 06 70  6745320 

1138 Budapest Váci út 170/A  3em. 51.