Gerincterápiás jóga tanfolyam és 3 Dimenziós testanalízis  

Új időpontok: Elevenyoga

https://www.facebook.com/events/1919344875032032/

Április 23. Kedd 17.00 - 18.40 / 6 alk. 

Új időpontok: Asram Buda - https://www.jogakozpont.hu  

                      2019. Jún. 1. / 10.00 - 17.00  (Szombat)

                 https://www.facebook.com/events/238305406837950/

Gerincterápiás jóga tanfolyam

A kétnapos hétvégi tanfolyam többéves KUTATÁS, számtalan képzés és több mint két Indiában töltött év JÓGATERÁPIÁS TAPASZTALATAINAK eredménye.

A GERINCCEL KAPCSOLATOS PROBLÉMÁK, becsípődések, kopások, váll- és nyakbántalmak, izommerevség, hosszan tartó fájdalmak mind elkerülhetők egy kis odafigyeléssel, tudatos mozgással és néhány jól megválasztott jógagyakorlat rendszeres végzésével. A problémák nagy része a testben lévő aszimmetriák általi rossz teherelosztás miatt alakul ki. Ennek okai lehetnek berögzült tartáshibák, nem megfelelő erősségű tartó- és mélyizmok, az egyoldalú mozgás, a helytelen ülő, álló szokások miatt kialakult izomasszimetriák, stb. 

A foglalkozásokon a problémát nemcsak a fájdalom felmerülésének helyén, hanem a test többi részeivel összefüggésben kezeljük (csípő, térd, vádli, bordák, lábfej stb.) visszaállítva a test TERMÉSZETES EGYENSÚLYI ÁLLAPOTÁT és ENERGIAÁRAMLÁSÁT.

KIKNEK AJÁNLJUK?

- Ülőmunkát végzőknek és mozgásszegény életmódot élőknek
- Nyak-, hát-, váll- és GERINCPROBLÉMÁK esetén
- Izommerevség , becsípődések, ízületi problémák és kopások esetén
- STRESSZES életmódot folytatóknak
- ROSSZ TARTÁSSAL rendelkezőknek
- PREVENCIÓKÉNT vagy rehabilitációként
- TINÉDZSEREKNEK VAGY IDŐSEBB korosztálynak egyaránt
- Jógatanároknak és mozgásterapeutáknak 

A TANFOLYAM FŐBB TÉMÁI

- Ülő, álló, járó rossz berögzülések,TARTÁSHIBÁK JAVÍTÁSA és a HELYES TARTÁS TUDATOSÍTÁSA 
- Tartó- és mélyizmok erősítése 
- GERINC ANATÓMIÁJA, sajátossága, gerincvédelem
- A 3 fő és 6 ízületi bandha (ENERGIAZÁR) a gerinc stabilitására és ízületek védelmére 
- Váll, nyak, hát problémái, izmok nyújtása és erősítése
- BELSŐ SZERVEK épsége és a GERINC valamint a helyes tartás KAPCSOLATA (székrekedés, gyomor problémák,vese stb.)
- CSÍPŐ anatómiája, kapcsolata többi testrésszel

A tanfolyamon olyan anatómiai ismeretekhez fogsz jutni, melyekkel megérted hogyan előzhetőek meg a mozgásszervrendszeri problémák kialakulása, illetve a már kialakult problémákat hogyan lehet sikeresen kezelni. A tanfolyamon elsajátított gyakorlatokat hatékonyan, precízen, anatómiailag helyesen tudod majd végezni, a tanult energiazárakkal és helyes légzéstechnikával összekötve fokozhatod a mozdulatok hatékonyságát. A tanfolyam végére testreszabott gyakorlatsort fogsz elsajátítani, melyet otthon is könnyen elvégezhetsz. 

A tanfolyamot tartja: NAGY ERIKA DALMA - Indiában végzett Hatha jóga oktató, Gerincjóga oktató, Vallásbölcsész, Vinyasa jóga oktató és Sportedző

JEGYZETEK:

Képes ászana jegyzet 

Gerincterápiás jóga jegyzet 

Saját gyakorlatsor 

Vélemények a tanfolyamról: 

A workshop még alaposabb volt, mint amire a leírás alapján számítottam. - Erika nagyon figyelmes, a személyre szabott terv is jól használható, többet kaptam mint vártam. Jártam már hatha jógára is, de az inkább elvette a kedvem, az Erika által tartott órák viszont kitartásra ösztönöznek😊 Érzem a javulást is😊 Nagyon tetszett az arány is: kicsi elmélet az elején és sok gyakorlás. Szuper gondolatokat kaptunk a meditáláskor. Nagyon tetszett Erika segítőkészsége és, hogy személyre szabott tervet készített. köszönöm!!

Kiss Krisztina

 

Komplex képet kaptam a testemről, a jógáról és annak összefüggésében az egészséges egyensúly helyreállításáról. Megértettem hogy egyedül is lehet / kell gyakorolni! És álljak neki otthon és csináljam! Erika szuper gyakorlási tervet írt! Nagyon köszönöm Neki. kicsit több, mint ami számomra ennyi idő alatt biztonsággal begyakorolható / megtanulható...

Boros Katalin

 

 Nagyon elégedett vagyok, maximálisan alapos ésrészletes volt a tanfolyam. A legfontosabb, hogy megkedveltem ezt az ősi mozgásformát, egy teljesen új és mély oldalát ismertem meg. A sok elhangzott háttérinformációnak hála pedig úgy érzem, mintha beépültek volna a tudatalattimba ezek a gondolatok és szépen lassan fejlődnek tovább, hatnak rám az órákon túl is.

Hajnal Zsóka

 

Teljes mértékben elégedett vagyok a kapott ismeretekkel. Ami talán a legfontosabb, hogy a különböző testrészek, szervek közötti összefüggések, reakcióláncok (mind fizikai, mind lelki síkon) megértése nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy hétköznapjaimat egyre nagyobb mértékben a testtudatosság jegyében éljem, tapasztalva a helyesen végzett gyakorlatok jótékony (nem ritkán azonnali) hatását, testre, szellemre egyaránt. A tanfolyam után szükséges begyakorolni gyakorló órákon a megszerzett tudást.

Köllő Melinda

 

Nagyon elégedett vagyok. Anatómiai elméleti ismereteim értelmet nyertek és persze bővültek. Élveztem minden percét a tanfolyamnak! Sokkal többet kaptam, mint amire számítottam. Sokkal tudatosabban használom és jobban megismertem a testem. A jövőben más, hasonló témájú tanfolyamon is részt kívánok venni, illetve ha csak tehetem, a stúdióba egy-egy órára is bekukkantok majd! Erika és Kati! Nektek köszönhetően a jóga visszavonhatatlanul belépett az életembe!

Rapcsák Marianna

 

Összhang volt a tanfolyami leírás és megszerzett tudás között. Részletes az anyag és jól van szemléltetve. Megtanultam jobban magamra hangolódni és odafigyelni testem finomabb jelzéseire is. Természetesen ajánlom a tanfolyamot ismerőseimnek, csak jót tett nekem!!!

Molnárné M. Judit

"Erika gerincterápiás jóga workshopján nemcsak gyakorlóként, de oktatóként is rengeteg hasznos információhoz jutottam, melyek hozzásegítenek ahhoz, hogy személyre szabottabb és pontosabb instrukciókkal tudjam támogatni a különféle igényekkel hozzám érkező gyakorlók gerincfókuszú ászanázását. A workshop végére egyéni igények mentén kialakított gyakorlatsorok összeállításával került szintézisbe mindaz a sokrétű elméleti és gyakorlati ismeretanyag, amit az előző két nap során körbejártunk. Jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki pontosítaná, elmélyítené, tovább csiszolná tudását ezen a téren."

Ráday Vera

Teljes mértékben elégedett vagyok a tanfolyam anyagával. A legfontosabb ismeret a csípő szerepe és fontossága a testben volt. Nagyon életszrű praktikus információkat kaptunk a tanfolyam során. Részletese információkat kaptunk saját gyakorláshoz, olyan ismereteket amiket tudunk használni a jógaszönyeg világán és túl.

Cs. Tímea

 

 

Azért jelentkeztem a tanfolyamra, mert átfogó ismereteket és gyakorlatorientált megközelítési módot ígért. A leírás ennek teljes mértékben megfelelt és elégedett vagyok. Adott egy komplett gyakorlatsort, amit hosszú távon tudok majd használni. Továbbá megtanított figyelni a testemre. Természetesen ajánlom a tanfolyamot mindenkinek.

Kiss Gábor

 

 

Azért jelentkeztem a tanfolyamra, mert részletese volt a tematika, és átnéztem az oktató szakmai cikkeit a honalpján. Abszolut elégedett vagyok a tanfolyammal, a fényképes ászana jegyzet szuper. A legfontosabb dolog amit elsajátítottam a tanfolyamon, hogy a legnagyobb hangsúlyt a saját testünkre való figyelem kapja. Teljes mértékben ajánlom a tanfolyamot. Nagyon szépen köszönöm ezt a két napot, igazán tudatformáló volt.

P. Melinda

 

 

Jógaoktatói tevékenységemhez nagy segítséget, pluszz információkat kaptam. A két napból a legtöbbet hoztuk ki, ami beleférhetett. Hasznos információkat kaptam az egyensúly javításához

V. Zsuzsi

 

 

A tanfolyamtól elméleti és gyakorlati ismereteket vártam oktatóként. Elégedett vagyok, több oldalról megközelített, nagyon alapos, felkészült anyag volt. Kezembe adott olyan anyagot, amivel a továbbiakban dolgozhatok. Feltétlenül ajánlom a tanfolyamot.

Sz. Emese

 

 

Azért választottam a tanfolyamot, mert a leírása alapján alaposnak, mélynek, átgondoltnak éreztem. És az is volt. Elégedett vagyok. Nagyon jól felhívja a figyelmet, hogy mire kell figyelni a jóga gyakorlás és az “Élet” során is, hogy a testünk egészségét megörizük.

C. Ani 

Jelentkezz most