Soundmoves yoga classes with Noah Mckenna australian yoga master on 31th May and 1st June

Noah Mckenna ausztrál jóga mester jóga órái és tanfolyamai Budapesten 
Május 31 és Június 1-én. 

 

Soundmoves órák és workshopok Budapesten

Részt vehetsz a két teljes napon vagy a program bármelyik részén külön-külön is.

Mindkét nap lesz 3 órás workshop majd  egy 90 perces óra. 

Workshop 13.00 - 16.00 

90p jóga óra 16.00 - 17.30 

Teljes részvétel esetén minden résztvevő Soundmoves ~módszerről szóló tanúsítványt kap, mely Yoga Alliance és IAY továbbképzésnek számít.

https://www.soundmoves.yoga/ 

https://www.youtube.com/watch?v=XclZVqlI82o&ab_channel=NoahMckenna

Soundmoves classes and workshops in Budapest

This two day workshop is available for drop in or for full attendance.

Each day consists of a 3 hours workshop followed by a 90 min. yoga class.

Workshop 13:00-16.00
Yoga class 16.00 - 17:30

Full attendance comes with a certificate in Soundmoves ~method. This counts as continuing education for both Yoga Alliance and for IAY.

Noah-5.jpg

Lesz magyar nyelvű fordítás 

Noah-4.jpg

Árak:
Early bird Május 15-ig
90 p órák 3800 Ft ( 10 Eur) / workshop 13.000 Ft (35 Eur)

2 workshop 24.000 Ft (65 Eur)

Minden program 30.000 Ft (80 Eur)

Május 15-től:
90 p órák 4.500 Ft (12 Eur) / workshop 16.000 Ft (43 Eur)

2 workshop 28.000 Ft (75 Eur)

Minden program: 35.000 Ft (95 Eur)

Helyszín - Location 

Jóga Rózsadomb Center 

Budapest, Törökvész út 87-91, 1025

Kérdések és infó (Questions and more information): Lányi Weronika 06 30 223 8409 vagy elevenyoga@gmail.com

Május 31 Kedd (31th May Tuesday)

Workshop: 13.00 - 16.00 Resonant frequency breathing módszer

Ászana gyakorlás (Class) 16.00 – 17.30 Resztoratív jóga ászana gyakorlás ( Restorative yoga class)

Június 1 Szerda (1st June Wednesday)

Workshop: 13.00 – 16.00 Szomatikus terápiás jóga workshop (Somatic therapeutic yoga workshop)

Ászana gyakorlás (Class) 16.00 – 17.30 Soundmoves terápiás jóga ászana gyakorlás (Soundmoves therapeutic yoga workshop) 

 

 

Május 31 Kedd (31th May Tuesday)

 

Ászana gyakorlás (Asana practice)

 

90 PERCES SOUNDMOVES RESZTORATÍV JÓGA ÁSZANA SOROZAT GYAKORLÁS

A városi ember hétköznap sok stresszhatásnak van kitéve, ami által folyamatosan a szimpatikus idegrendszere van riadó állapotban. Ez mellékvese kimerültséghez vezethet, mely fő oka a hízásnak, a vizesedésnek, a falánkságnak, a gyulladásoknak a szervezetben, a krónikus fáradságnak, emésztési panaszoknak és egyéb modern betegségeknek. Jóga óránkon visszaállítjuk a vegetatív idegrendszer egyensúlyát a jóga eszköztárával (mozgás, mimika, pózok, vizualizáció, belső tudatosság, légzés stb.), valamint jelentősen emeljük endorfin szintünket is.

 

90 MIN. SOUNDMOVES RESTORATIVE YOGA ASANA PRACTICE

 The restoration we aim to achieve brings brain stem centers back from sympathetic stress mode to a parasympathetically mediated state of balance. The constant pressures we face in modern life increase cortisol and adrenaline hormone levels in our blood. These hormones trigger increases in heart and breath rate which further increase the stress response. High sympathetic tone also results in increased muscle tone, the circulation of endogenous inflammatory chemicals and psychological changes. To restore balance in the autonomic nervous system we exercise the vagal system in ways that internally mimic the effects of social engagement. We reorient the mammalian vagus with exercises using vocalisation, head rotation, facial expression, vision and internal awareness. Having achieved deep calmness we finish with an endorphin lift to move from safety to play.

 

 

 

 

3 órás tanfolyam (3 hours workshop)

3 órás Resonant frequency breathing módszer

 

A workshopokon elmagyarázzuk, hogyan lehet kitágítani a szívritmus spektrumát (HRV - Heart Rate Variability) a Rezgés Frekvencia Légzés (RFB) segítségével. Az RFB-HRV összekapcsolja az elmét és a szívet a légzés segítségével. Kiegyensúlyozó hatással van a vérnyomásra és az egész testet az energiabőség állapotába hozza. A légzéstechnikák közül ez a legjobb stresszoldó.

 

3 hours workshop on Resonant frequency breathing (RFB)

Historically tradition medicines from various cultures have recognised that specific breath-rates and patterns bring about a meditative mind state. In the teachings of the Yellow Emperor which is the earliest document in Chinese medicine a diagnostic method defines health when the breath rate is equal to five heart beats”. In Buddhist and Yogic texts this slow and even breath is called Sama Vrtti.

RFB occurs when three factors coincide. Respiration, blood pressure and heart rate come into alignment and share an equal wavelength. When this occurs results oxygen saturation in the blood is maximal. Perfusion is also boosted by the blood pressure wave (aka the CranioSacral pulse).

This Workshop introduces RFB as a core practice in Therapeutic Yoga. RFB provides a bridge that can lift us up from frozen energy states and pull us out from flight or fight. RFB is the perfect antedote to restore optimal breathing. It works wonderfully well with the physicality of Yoga Asana.

 

Június 1 Szerda (1st June Wednesday)

 

Ászana gyakorlás (Asana practice)

 

90 PERCES SOUNDMOVES TERÁPIÁS JÓGA ÁSZANA GYAKORLÁS

A terapeutikus jóga órákon a modern jóga azon eszközeit alkalmazzuk, melyekkel maximalizálhatjuk a fizikai, éllettani és pszichológiai jólét állapotát. A cél, hogy a lágy, ismétlődő ászana gyakorlatok és mozgások hatására olyan flow állapotba kerüljünk, ahol az idő lelasul és a tudatoság új szintjét tapasztalhatjuk meg.

A módszer a Pandikuláción alapul, mely alatt magyarul nyújtózkodásnak a lágyszövetek (izom, kötőszövet) reflexes, tehát nem akaratlagos nyújtását nevezzük, amely a legtöbb emlősnél – köztük az embernél is – egy-egy hosszabb nyugalmi periódust követően figyelhető meg. A nyújtózkodás voltaképp nem más, mint egy kompenzatorikus, vagy korrektív mozgásos válasz arra a merevségre, amely egy adott testhelyzettel vagy a mozgás hiányával jár együtt. Célja az, hogy a pihenést követően visszaadja a test természetes mozgékonyságát, mobilitását.

A pandikuláció tulajdonképp egy reflexes (tehát nem akaratlagos), koordinált akció sorozat, amely hosszú és mély belégzéssel kezdődik és egy rövid, gyors kilégzéssel végződik. Mindeközben az izmok ko-kontrakcióba kerülnek (azaz az antagonista izmok egyidejűleg húzódnak össze), ettől az ízületek megmerevednek, majd az izomösszehúzódás és a párhuzamosan végzett nyújtózó mozdulat hatására test-szerte megnyúlik a myofasciális rendszer. A nyújtózkodás során az izom aktiváció lokálisan kezdődik, majd előbb a szomszédos területekre, ezt követően pedig az egész testre átterjed, míg végül mind kiterjedésben, mind intenzitásban eléri a csúcsot. Ezután a szövetek ellazulnak.

 

90 MIN. SOUNDMOVES THERAPEUTIC YOGA PRACTICE

 Looking at Yoga from a modern perspective we can discern what are the best tools to achieve a synthesis of physical, physiological and psychological well-being. The aim is it enter the flow state where time slows down and we feel a sense of simple mastery. With the help of music and RFB this is easy. After we have entered into flow attending to repetitions we can then maximise attention as the variety offered by levels, lines and stages of interwoven movement sequences. These classes employ a technique called pandiculation which was developed by Moshe Feldenkrais in the 1970’s. Pandiculation uses antigravity contractions on exhalation and eccentric relaxation on inhalation. The balance of agonist and antagonist muscle tension around joints defines the way that our body displays emotion as body language. These sticky patterns melt away when we redefine our inner state gracefully in time and space.

 

 

3 órás tanfolyam (3 hours workshop)

 

SZOMATIKUS TERÁPIÁS JÓGA TANFOLYAM

A rekeszizom légzés segítségével, úgy manipuláljuk a légzésünket, hogy tüdönket a lehető legnagyobb oxigén felvételre ösztönözzük. Kiegyenlítjük a vérkeringésünket, vérnyomásunkat, javítva szívműködésünket, mellyel megnövekedett energiaszint elérésére leszünk képesek. Légzésünk mégis végig csendes, egyenletes és ritmikus, vagyis gyógyító tápáló légzés. Ahogy szoktatjuk a testünket, hogy a nap egyre nagyobb részében lélegezzen így, érezhetjük ahogy sejtjeink megújulnak és beindulnak a test öngyógyító folyamatai. A program alkalmával megnézzük és begyakoroljuk azon légzés típusokat, a jóga ászana mozgás mintákat, mellyel képesek vagyunk növelni testünk élettani hatékonyságát és kiegyensúlyozni idegrendszerünket. Az izokinetikus mozgások felszabadítja a fizikai és értelmi blokádokat és összehangolják az izmok működését. A gyakorlatsor úgy lett összeállítja, hogy összehangolja a test izmait és élettani folyamatait. A szisztematikus flow mozgások eredményeként az érzelmi blokkok is oldódnak és egy védekező, ellenálló álláspontból eljutunk a nyugodtság, méltóság, nyitottság, kreativitás állapotába.  A bandhák segítségével feloldjuk a felesleges izomösszehúzódásokat a core és a medencealap környékén.

 

SOMATIC THERAPEUTIC YOGA WORKSHOP

The Soundmoves method incorporates RFB simply because it is the absolute best breathing strategy to use. When the breath is timed perfectly the highest uptake of oxygen in the alveolar buds of the lungs is maximum for the simple reason that the blood pressure and air pressure simultaneously increase on inhalation. Diaphragmatic Inhalations literally pull blood int the chest with the action of the thoracic pump assisting venous return. Perfusion of oxygenated blood to our bodies cells is carried on the arterial blood pressure wave. Simply put the act of breathing at resonant frequency adds and improve upon the hearts work. The heart does not relax tough, it dances expressing a wide range of vagal activity. The body achieves a state of energetic abundance and vital CO2 is conserved allowing the breath to remain soft. This is a whole breath a healing breath and a sustainable breath. The aim of training is to recondition the resonant frequency breath as a default one which we achieve in waking life automatically. The Soundmoves Therapeutic Yoga Workshop focuses on all the ways that Yoga practice optimises the bodies ability to receive the benefits of RFB. Our research has found specific movement patterns which increase the blood pressure waves while working through the loops and lines in different yoga positions.

We apply isokinetic movement which is moving at a constant speed to free up blockages and synchronise synergistic muscle groups that create the smooth quality to movement. Sequences have been designed to release and tune up all the major regions of the body. Isokinetic movement is all about flow and helps to shift the psyche from a psychosomatic defence or avoidance posture to an attitude of approach and grace. We use diaphragmatic resisted breathing or breath with bandha to find and release blockages within the deep layers of tension in the abdomen and pelvic floor. Pandiculation creates agentle pulsation to melt through tension in skeletal muscles. To address postural imbalance we apply isometrics and yes we still do stretches and Yin!

 

 

About Noah and Soundmoves yoga system

Noah gyógytornász (MSc) és ERYT – 500 C-IAYT képesítésekkel rendelkezik. Az elmúlt 20 évben oktatóképzéseket tartott világszerte. 18 évig élt Indiában, Mysoreban ahol számos jóga fajtát tanulmányozott és gyakorolt, valamint neves mesterektől tanult.

Ő fejlesztette ki a Soundmoves rendszert ahol a hangok, a mozgás, és a jóga különböző technikáinak ötvözéséből (miotatikus reflex, fasciális tudatosság, szabályozott gyakorlatsor, resztorációs pózok, vizualizációk stb.) rendeződik a vérkeringés , a szívverés és a légzés, ami által beindulnak a test öngyógyító folyamatai, oldva a pszichoszomatikus blokkokat így könnyen egy meditatív állapotba kerülünk.

 

About Noah and Soundmove technique

Noah Mckenna M. SC ERYT-500 C-IAYT and the origin of Soundmoves Noah Mckenna worked for 20 years as a yoga teacher and therapist graduating 350 teachers and consulting a wide range of clients. His approach to Yoga draws from time spent as a multi-modal healer incorporating chiropractic, acupuncture, body work and breath work. Noah has an extensive history learning and practicing many forms of Yoga. He lived for 18 years within the Yoga community in Mysore, India. This time afforded him the specialisation of treating injured Yogis. As a teacher Noah has trained hundreds of teachers and is fluent in the science, art and philosophy of Yoga.

Soundmoves prioritises emotional stability and security over extreme physical ability. This new form incorporates exercises suggested by the Polyvagal theory combining breathing and movement engaging the mammalian vagal system to promote HRV. The main design element mixes resonant frequency breathing with a range of Yoga techniques.

 
Resonate with.jpg