top of page

Női jóga oktatóképzés - Június 19 - 8 nap 

HATÉKONY, TÖMÖR, GYAKORLATIAS, ALAPOS KÉPZÉS minden korosztály számára

Ajánljuk jóga tanároknak továbbképzésként, vagy ha még nem vagy tanár, de szeretnél magadnak és másoknak segítséget nyújtani a jóga és az ájurvéda eszköztárával a női léttel kapcsolatos problémákra. Továbbá ajánljuk minden olyan érdeklődőnek, aki a jógát és a természetes módszereket választja egészségének megőrzésére vagy női problémáinak kezelésére.

 

 

 

 

 

 

 

 Képzés:
7 nap (naponta 9.00-18.00) + 1 nap vizsganap (összesen 72 óra)
12 óra hospitálás (18 óra)
30 óra egyéni tanulás + internetMIT TANULSZ A KÉPZÉSEN:
*Csípő, gát izom és medencealap anatómiái, szétnyílt has problémái és ászana gyakorlatok


*Helyes tartás, női szerveink védelme, süllyedések elkerülése


*Menstruációs ciklus szabálytalanságainak és a fájdalmak okai, valamint természetes kezelésük az ászanák, légzéstechnikák és természetes kiegészítők segítségével. Tudod majd, hogyan kell gyakorolni a ciklusok között és alatt, hogy kezeld a hozzád járok menstruációs panaszait. A női patológiák közül talán a legkönnyebb a menstruációt helyre tenni a rendszeres gyakorlással.


*Megtanulod, hogyan kezeld természetes módszerekkel és ászana gyakorlatokkal az ülő munkából, modern életvitelből és magas stressz faktorból adódó lelki és testi betegségeket. (hangulatingadozás, falánkság, depresszió, addikciók stb.)
*Hétköznapokban könnyen alkalmazható ájurvédikus táplálkozási és életviteli tanácsok, méregtelenítési technikák női szerveid védelmében. Az ájurvédát és a jógát Indiában együtt tanulják, mert együtt sokkal hatékonyabbak, mint külön-külön.


*Jóga filozófia a női életszakaszok megértésére és mélyebb átélésére. (Menstruáció, menopauza, szülést stb.)


*Gyakorlatsort hormonok szabályozására, gyakori hormon problémák és természetes kezelésük (pajzsmirigy, IR, PCOS, progeszteron - ösztrogén stb.)


*Testi-lelki termékenység fokozása, jóga filozófia


*Megtanulod, hogy terhesség ideje alatt melyik trimeszterben mely ászanák hatékonyak és melyeket kell kerülni. Gyógynövények és egyéb természetes eljárások a terhesség időszakában


*Női jóga pszichológia, energetika és csakratan, mindez hogyan kapcsolódik fizikai létünkkel


*Felkészülés a menopauzára, tünetek kezelése és e korszak aranykorként való megélése


*Keleti filozófiák női létre vonatkozó részei


*Megérted hogyan kell a jóga eszköztárát kreatívan a nőkre szabni, hogyan tudod a gyakorlást személyre szabottá tenni, és megtanulod hatékonyan használni az eszközöket


* Flow elemek, Yin yoga elemek, erősítő elemek, resztorációs ászánák, eszközös Iyengar szemlélet


*Valamint sok sok ászana és légző technikai gyakorlás és tanítási gyakorlatA KÉPZÉS UTÁN:
*Kezedben lesz 7 db kidolgozott és begyakorolt gyakorlóterv elemzésekkel, variációkkal gátizom gyengeség gyógyítására, menstruáció szabályozására és menstruációs fájdalmak mérséklésére, ciszták, miómák, polip és endometriózis
kezelésére, hormonok szabályozására, érzelmi és idegi stressz oldásra, menopauza időszakának felkészülésére és menopauzás tünetek enyhítésére.


*Képes leszel összeállítani hatékony gyakorlat sorokat, variációkkal különböző női problémákra.


*Képes leszel alkalmazni az ájurvédikus tanácsokat életedben, annak érdekében, hogy megőrizd egyensúlyi állapotodat szélsőséges külső viszonyok között is (nagy hideg, meleg, stressz, unalom), valamint segítséget nyújtani a hozzád fordulóknak


*Képes leszel egyedül ütemezni napi, heti, éves szinten a méregtelenítési technikákat, hogy elkerüld a komolyabb betegségeket és ajánlani ezeket a biztonságos technikákat másoknak is.


*Időben észreveszed, ha bármilyen női léttel kapcsolatos betegség felüti fejét a testedben és természetes módszerekkel el tudod kezdeni kezelni


*Hormonok, táplálkozás és életvitel, menstruáció, termékenység, menopauza témakörében képes leszel gyakorlatokat és természetes módszereket ajánlani megelőzésre, vagy különböző problémák kezelésére.


*Lelki, szellemi szinten is lesznek eszközök a kezedben, melyekkel reményt, kitartást, akaraterőt adhatsz a hozzád fordulóknak a jóga filozófia eszközeivel.
*Hatékonyan tudod alkalmazni a légző technikákat, energia zárakat (bandhák), a meditációkat és a különböző vizualizációs, megerősítő technikákat.

A KÉPZÉS MELLÉ JÁR: fényképes ászana melléklet, jegyzet, könyvajánló, PDF anyagok, film lista, meditációs anyagok és belekerülsz egy FB csoportba, ahol én és a végzett oktatók is segítségedre leszünk, mikor elakadsz tanításban, vagy kérdésed van.

AZ OKTATÓRÓL: Nagy Erika Dalma Indiában végzett Yoga Alliance által minősített jóga oktató, jóga terapeuta, gerinc jóga oktató, női jóga oktató, kismama jóga oktató, vallásbölcsész, közgazdász és sportedző. Több mint két évet töltött Indiában Iyengar
és ashtanga vonalon, jóga terápiát, ájurvédát és jóga filozófiát tanulmányozva. Módszereit az elmúlt években magán és másokon is folyamatosan tesztelte, és óráin, tanfolyamain igyekszik autentikusan és személyre szabottan átadni a bevált eljárásokat, gyakorlat sorozatokat.

Tanfolyami napok: 2020. jún.19-21, 26-28, júl.11-12.

Tanfolyam ára:
Kedvezményes árak
- teljes összeg befizetésével: 130.000 Ft márc. 19-ig, ill. 140.000 Ft máj.19-ig) 150.000 Ft (részletfizetés 140.000 Ft)

1. részlet: 30 000 Ft ,amely a jelentkezéskor fizetendő

További részletek: https://www.jogakozpont.hu/kepzesek-132/noi_joga_oktatokezpes

7.jpg
IMG_20200223_093438.jpg

Női jóga oktatóképzés véleményei

 

Igen, azt kaptam amire számítottam a tanfolyamon. Amit jobban kihangsúlyoztam volna az, amit utolsó órán átbeszéltünk, hogy pontosan a női gyakorlás közben miket mondjunk el a gyakorlóknak, mert azt többen mondták, hogy nem értik pontosan mit értesz ez alatt, azt hittük az ilyen alapok, hogy sarokerő, nagylábujj alatti párna, horpaszizom, tartás figyelés, stb. Akkor úgy már értettük, amikor átbeszéltük, de szerintem előtte való órákon is jó lett volna ezt kihangsúlyozni.

A legfontosabb dolog amiket tanultam:

- A női betegségek okai, szerintem nagyon hasznos tudni, hogy nem csak lelki, életmódbeli, hanem testtartásbeli okai is vannak, szerintem többen jógáznának, ha ezekkel tisztában lennének

- A különböző női problémák különféle ászanákkal való kezelése, megelőzése, a resztorációs pózoknál a különféle segédeszközök használata

- számomra a gyökércsakra erősítése, illetve a hozzá tartozó ászanák nagyon sokat segítettek, mindig inkább a felső csakráim működtek jobban, az alsók alig-alig, így jobban tudom harmonizálni az összeset

- Szerintem ennél jobban nem lehet az elsajátítást könnyíteni, rengeteg segítséget kapunk/kaptunk, rengeteg anyagot, érdekességet, szerintem egy élet nem elég ezeknek a feldolgozására.. .:D

Igen ajánlottam az oktatóképzést ismerőseimnek, de ajánlottam is a rövidebb tanfolyamokat is már, és a honlapod is.

Pertics Nikolett

 

A tanfolyami struktúra tetszett, jól szervezett volt, csak nekem nagyon gyorsan rohant az idő. Jobb let volna több idő még gyakorlásra, elmélyítésre, de így is rengeteg és nagyon terjedelmes tudást kaptunk. Valamint annyi segítséget és extra anyagot, amit még más tanfolyamokon nem tapasztaltam.

A legfontosabb témakörök a különféle női problémák rendszerezése, gyakorlati instrukciók megismerése, specifikus óraösszeállítás.

Lányi Weronika

 

Igen, rengeteg tudást kaptam. Fintessz edzőként a legfontosabb ismeretek a ciklushoz igazodó gyakorlás, helyes testtartás, stresszoldó technikák.

A tanfolyam jól felépített volt, az elémélet és gyakorlat váltakozása, nem éreztem magam fáradtnak, hogy ne tudjak figyelni.

Igen ajánlanám a tanfolyamot minden nőnek :)

Gellér Marianna

 

A testtartás, helyes járás fontossága számomra új szempontok szerint. A menopauzás ászanák megismerése. Sok ismeret a hormonális problémák kezelésében új fókusz pontokkal.

Tulkán Judit

 

Rendkívül sok, nagyon jó, sokrétű, precízen összeállított tananyagot és segéd anyagot kaptam,és időben. Elméleti és gyakorlati szinten is maximális volt.

A három legfontosabb ismeret:

Az asanakon keresztül mindent, ami női vonatkozású.

Jól használható jegyzet és széles spektrumú szakirodalom.

Könnyíteni a logikusan, kreatívan való tanulási módszerrel, melyben segített egy jógaoktató.

Minőségileg kifogástalan, talán több időre tervezve hatékonyabb.

Kéri Szilvia

83913580_10156761508006161_4930538240089
4.jpg
3.jpg
8.jpg
10.jpg
83318267_10156761512746161_4648111318237
IMG_20200223_101230.jpg
bottom of page